MČRA 2019 

 

15.ROČNÍK OTEVŘENÉHO MISTROVSTVÍ ČR AMATÉRŮ POZNAL SVÉ VÍTĚZE.

Jako již tradičně na svátek osvobození 8.5., který tentokrát vyšel na středu, se konaly FINÁLOVÉ TURNAJE MČRA. Protože už podruhé šlo o finále 3 DIVIZÍ, musel se finálový den rozdělit na dva zimní stadiony. DIVIZE A a B proběhla v Praze na Hvězdě a „Céčko“ společně s naším jednodenním intenzivním speciálem ve Velkých Popovicích.

V DIVIZI A po několika omluvenkách proběhlo pouze finálové dvojutkání mezi HC Turnov 1931 a Kralupy ALLSTARS. V prvním utkání vyhrál předloňský mistr Turnov 2-0 a když se ujal vedení i v odvetě zdálo se, že vše už je jasné, Kralupy ovšem průběh druhého utkání otočily a v závěru při vedení o gól v power-play útočily na srovnání skóre a případné rozhodnutí v nájezdech. Turnov ale tenké vedení udržel a podruhé si odvezl do úschovy do své vitrínky pohár pro Mistra ČR.

 

V DIVIZI B bylo finále nejpočetnější 4-členné a tak se hrály semifinále, ve kterých překvapivě s Novým Bydžovem vypadl obhájce z Košic, a ze druhého se do souboje o zlato kvalifikoval VLKAN team. V souboji o bronz Košice rychle utekly na 7-0 a i když Hájov (který mohutně slavil i následné 4.místo) začal v závěru rychle dotahovat už to na slovenského zástupce nestačilo. Finále bylo obrovským dramatem a překvapením. Od začátku převzal iniciativu N.Bydžov a ujal se i vedení, Vlkan pak ale soustředěně bránil a Tuleni trošku povědomě polevili a Vlkanu se podařilo z ojedinělého protiútoku vyrovnat a s ubíhajícím časem byl všem stále jasnější, že vše pravděpodobně dospěje do nájezdů, protože brána Vlkanu už byla pro jakýkoliv pokus Bydžova zavřená. A pak přišel blesk s čistého nebe a Vlkan šel do vedení a jelikož jeho brána zůstala zavřená až do úplného konce, nejtradičnější účastník MČRA, který absovloval všech 15.ročníků, léty doputoval k sladkému mistrovskému titulu.

 

V DIVIZI C hráli 3 účastníci systémem každý s každým, v prvním zápase FARAD Hradec Králové deklasoval NEDĚLEJ PROBLÉMY Černošice 12-2. Ve druhém zápase nastoupil obhájce prvenství KUJEBÁCI Vysoké Mýto, kteří dostali možnost obhajovat po odřeknutí účasti HUMRS Ostrava, právě proti FARADU, KUJEBÁCI dlouho vedli 2-1, ale Hradci se podařilo v závěru vyrovnat na 2-2. A tak se zdálo, že o Mistru „Céčka“ rozhodne skóre. KUJEBÁCÍ nastupovali do posledního zápasu s Černošicemi s vědomím, že pro obhajobu je musí porazit o 11 gólů, a ta tíha a naopak lehkost nic neočekávajících Černošic vykouzlila neočekávané, tým NEDĚLEJ PROBLÉMY díky skvělému výkonu brankáře a týmové bojovnosti zvítězil 4-1 a zajistil si stříbrné medaile a  přihlížejícímu FARADu Mistrovský titul.

 

Děkujeme všem 64 účastníkům MČRA za předvedené výkony, všem rozhodčím, časoměřičům a zdravotníkům za trpělivost, vytrvalost a skvělou práci a těšíme se na 16.ročník 2020, který již teď pro Vás chystáme. Chystají se opravdu významné novinky, které i díky spolupráci s partnery posunou možná největší amatérský turnaj v Evropě na ještě výrazně vyšší úroveň zážitku. Těšte se brzy na kalendář a pravděpodobně již v létě 2019 na 1.ročník Českého poháru Amatérů.

Za tým Sports Events

Viktor, Kamil, Dan, Roman, Adam, Petr a David

 

 



Zpět

© SportsEvents 2017